SWIMRUNCUPEN STOCKHOLM

OCH CHALLENGIZE 

PRESENTERAR

EX

SWIMRUN

SPRING

16 Maj

FALL

4 Oktober

18km tuff trail   5km kall sim

Välkommen till EX21

Kallt vatten + teknisk trail = Xperience Swimrun!

 

En spektakulär bana på 23km med teknisk och tuff löpning kombinerat med över 20% kall simning. En perfekt utmaning för dig som inte är rädd för krävande swimrun tidigt på säsongen. 

Vi har som ambition att utveckla och förnya och har redan lanserat flera världsnyheter.

Nyhet- SPRING & FALL Edition av EX

 Som första lopp erbjuder vi dig en möjlighet att mäta din form på exakt samma bana under likadana förutsättningar med fem månaders mellanrum. SPRING Edition i Maj och FALL Edition i Oktober. Börja och sluta tävlingssäsongen med EX Swimrun!

 

Världsnyhet - EX Supersprint Invitational

 Som första lopp i världen har vi lanserat en Supersprint inom Swimrun. En extremt snabb och intensiv tävling med utslagsheat för att kora en Supersprint Champion.

Världsnyhet - Jaktstart på Swimrun

För att maxa upplevelsen sker starten i EX21 som jaktstart. Alla lagen kommer vara seedade och starta med jämna mellanrum. De förväntade snabbaste lagen startar sist och får börja jakten på alla framför. Game on!

Nyhet - Falcon Mountain Base Jump by Dewalt

Inför avslutande simningen utmanar vi samtliga deltagare att hoppa 6m från Falkberget rakt ner i Edsviken. De som inte vill hoppa erbjuds "chicken Line", ca 75m längre och 0m hopp. Dewalt sponsrar hoppet med en launch ramp och fina priser. 

Nyhet - Sleeve is the new bib

Istället för den traditionella "bibben" har vi utvecklat race sleeves som samtliga deltagare kommer bära. Med sleeves blir deltagarna friare och rörligheten ökar, något vi tror kommer ge ännu snabbare transitions. 

 

EX21 - Stockholms NYA Swimrun

EX21 har start och mål vid Edsvik i Sollentuna, 15 min från Stockholms City. 

 

EX20 består av 18km löpning på tuff trail och grusvägar runt Edsviken i kommunerna Sollentuna, Solna och Danderyd. 

 

5km simning i Edsviken fördelat på 14 simningar på mellan 20 och 650 meter. Temperatur i vattnet på ca 10-14 grader. 

Loppet avslutas med Falcon Mountain Base Jump. Ett massivt 6m klipphopp rakt ner i Edsviken inför den avslutande 650m simning. Vågar du hoppa?

 

Swimrun på riktigt!

 
 

ARK Supersprint Invitational

En extremt kort bana där tempot kommer vara vansinnigt högt. Loppet genomförs i flera heat med final i herr- och damklass för att kora världens första mästare i Swimrun Supersprint. 

Endast ett fåtal noga utvalda har erbjudits möjlighet att vara med i första upplagan av Supersprinten. Bland deltagarna finns Annika Ericsson, Fredrik Axegård, Simon Börjesson, Marika Wagner och många fler.

_MG_8564
20190923_082720
_MG_8632
20190826_083329
DSC_0637 - kopia - kopia
20190923_083917
_MG_8534
20190923_083535
_MG_8560
DSC_0573
20190923_082714
_MG_8541
20190923_083143
_MG_8547
20190923_083530
 
Arrangör

Swimruncupen Stockholm arrangerar "enkla" swimruntävlingar för nybörjaren eller de som önskar ett grymt träningspass inför en tävling. Eller de som vill ha en utmaning som sträcker sig över hela Swimrun-säsongen. Swimruncupen är en mötesplats. Hänga och umgås med andra swimrunners, dela erfarenheter och tips samt ett bra tillfälle för att hitta en swimrun-kompis för fler äventyr tillsammans.

Swimruncupen drivs av Elisabet Pärsdotter Westman som har podieplaceringar och framstående placeringar i bl.a. Ö-till-Ö VM, Ö-till-Ö Scilly, Ö-till-Ö Utö, Ångaloppet, RockMan, LED mfl.

Läs mer på Swimruncupen.se

Arrangör

Challengize är en partner och plattform för proaktiva och inspirerande digitala hälsoutmaningar och fysiska aktiviteter för alla anställda, inte bara de redan aktiva! Med vår digitala hälsoutmaning och unika algoritm erbjuder vi ett modernt och globalt alternativ till den traditionella stegtävlingen.

Vi lever vår vision i allt vi gör - att få folk att röra på sig och ha kul tillsammans. Därför arrangerar vi under året flera lopp där team-känslan och upplevelsen är i fokus. Lopp som Sollentuna Summer Winter Marathon, RUNmaröloppen och SMIR (Stockholm Multi Island Run).

Challengize är utvecklat av Nicholas Roman som brinner för att arrangera lopp och Swimrun safari men med egna meriter från Ö-till-Ö VM, RockMan, Koster Swimrun, Amfibiemannen mfl.

Läs mer om Challengize på go.challengize.com

Arrangör

Swimrunrib är en community för swimrunners som vill uppleva Stockholms skärgård. Träna och upplev skärgården ihop med likasinnade under säkra och pålitliga förhållanden. Swimrun safari! 

SwimRunRib leds av Pehr Westman som har meriter som projektledare i bl.a. Nordic Island Adventure Race (NIAR) samt Ö-till-Ö men även lopperfarenhet från Ö-till-Ö, Ångaloppet, LED mfl.

Läs mer om Swimrunrib på Facebook

Huvudpartners

ark-logo.png
AN logo.jpg

Partners & vänner

EX Swimrun 

Kontakt

info@challengize.com

Följ i sociala medier

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
20190923_083143

Edsviken, vatten, Sollentuna och Kaninholmen där vi kommer passera två gånger under EX Swimrun