ARK Supersprint logo som bild.jpg

Premiären av ARK Supersprint genomfördes 16e maj 2021 som världens första individuella Supersprint. En extremt kort och publikvänlig bana vid Edsvik i Sollentuna med 1000m löpning fördelat på två sträckor och 200m simning. 

Supersprinten genomförs i flera heat med 6-10 deltagare på startlinjen. Placeringen, inte tiden, är viktigast och det taktiska spelet blir avgörande. Supersprinten beskrivs bäst som att SkiCross möter Slottssprint möter Swimrun!

Film och klippning: Otto Norin, www.ottonorin.com

Banrekord = världsrekord

När finalen var över kunde vi utse världens första mästare i Supersprint och samtidigt notera två nya världsrekordtider. Ta del av alla filmer, bilder och se livesändningen i efterhand via vår Facebooksida.

Segrare Dam: Desiree Andersson: 6:49

Segrare Herr: Max Andersson : 6:10

ARK Supersprint 2022

Till ARK Supersprint kommer vi bjuda in eliten inom sporten. Anser du att du har vad som krävs att få en inbjudan, kontakta ansvarig Elisabet Pärsdotter Westman på 0709 26 71 71 och sälj in dig själv!

Supersprint Time Trials

Vi kommer även erbjuda alla en chans att ta en plats på startlinjen och visa eliten var skåpet ska stå! Under förmiddagen den 11/6 mellan kl.10-12 kommer vi öppna banan och alla som vill får sätta en tid. De snabbaste under Time Trials säkrar en plats i ARK Supersprint. 

 

Anmälan dig och hämta ut en Supersprint-bib vid Racers Lounge vid Edsvik. Banan kommer vara bemannad med funktionärer under Time Trials och tidtagningen sker automatiskt med app. 

Lycka till!

Banpresentation.jpg