top of page
ARK Supersprint logo som bild.jpg

Premiären av ARK Supersprint genomfördes 2021 som världens första individuella Supersprint. En extremt kort och publikvänlig bana vid Edsvik i Sollentuna med 1000m löpning fördelat på två sträckor och 200m simning. 

Supersprinten genomförs i flera heat med 3-5 deltagare på startlinjen. Placeringen, inte tiden, är viktigast och det taktiska spelet blir avgörande. Supersprinten beskrivs bäst som att SkiCross möter Slottssprint möter Swimrun!

Supersrint toppe

Film från Supersprinten 2024 av Rasmus Lodeniun

Världsmästerskapen i Swimrun Supersprint

2021 sattes banrekord och de två första mästare i Swimrun Supersprint kunde utses. På herrsidan segrade Max Andersson med tiden 6:10. På damsidan segrade regerande världsmästare Desiree Andersson med tiden 6:49. 

2022 bestod startfältet av ännu fler världsmästare och flera heta Wild Cards. Segrare när dammet hade lagt sig var Hugo Tormento (Frankrike) med nya banrekordet 5:51. På damsidan försvarade Desiree Andersson (Sverige) med nya rekordtiden 6:32. 

2023 såg vi en del nya ansikten på startlinjen. Allt från sprinters, OS simmare till extremt snabba Swimrunners. Vinnare i slutändan blev Sabine Rapelli (Schweiz) och Johan Skåbratt (Sverige) men banrekorden från 2022 stod sig!

2024 blev det mest intensiva Supersprint-år med bl.a. OS Silvermedaljören Lisa Nordén på startlinjen. På toppen av podiet stod till slut Lars Ekman och Desirée Andersson för trejde gången.

Supersprint - 24e maj 2025

Inbjuden elit samt ett antal Wild Cards bjuds in personligen av oss. Anser du att du har vad som krävs att få en inbjudan, eller vill rekomendera en stjärna, kontakta oss på info@exswimrun.se 

Supersprint Time Trials 10.00-11.30

Vi kommer även erbjuda alla en chans att ta en plats på startlinjen och visa eliten var skåpet ska stå! Under förmiddagen kommer vi öppna banan och alla som vill får sätta en tid. De snabbaste under Time Trials säkrar en plats i ARK Supersprint. 

Supersprint med Edsvik karta beskuren.jpg

Supersprintbanan

Extremt kort och intensiv med start och mål vid Arena Edsvik där all publik har full överblick av banan och racen. Första delen består av 800m löpning ner för Stallbacken, förbi Edsbergs Slott och runt viken till transition 1. Simning 200m över viken förbi fontänen till transition 2. Banan avslutas med 200m löpning tillbaka uppför brutala Stallbacken till mållinjen och publikens jubel. Kort, tufft och extremt roligt!

bottom of page