top of page
ARK Supersprint logo som bild.jpg

Premiären av ARK Supersprint genomfördes den 16e maj 2021 som världens första individuella Supersprint. En extremt kort och publikvänlig bana vid Edsvik i Sollentuna med 1000m löpning fördelat på två sträckor och 200m simning. 

Supersprinten genomförs i flera heat med 3-5 deltagare på startlinjen. Placeringen, inte tiden, är viktigast och det taktiska spelet blir avgörande. Supersprinten beskrivs bäst som att SkiCross möter Slottssprint möter Swimrun!

Supersrint toppe

Film från premiären 2021 under Coronapandemin utan publik - www.ottonorin.com

Supersprintmästare

2021 sattes banrekord och de två första mästare i Swimrun Supersprint kunde utses På herrsidan segrade Max Andersson med tiden 6:10. På damsidan segrade regerande världsmästare Desiree Andersson med tiden 6:49. 

2022 bestod startfältet av ännu fler världsmästare och flera heta Wild Cards. Segrare när dammet hade lagt sig var Hugo Tormento (Frankrike) med nya banrekordet 5:51. På damsidan försvarade Desiree Andersson med nya rekordtiden 6:32. 

ARK Supersprint - 27e maj 2023

Inbjuden elit samt ett antal Wild Cards bjuds in personligen av oss. Anser du att du har vad som krävs att få en inbjudan, kontakta ansvarig Elisabet Pärsdotter Westman på 0709 26 71 71 och sälj in dig själv!

Supersprint Time Trials

Vi kommer även erbjuda alla en chans att ta en plats på startlinjen och visa eliten var skåpet ska stå! Under förmiddagen den 27/5 mellan kl.10-11.30 kommer vi öppna banan och alla som vill får sätta en tid. De snabbaste under Time Trials säkrar en plats i ARK Supersprint. 

Banpresentation.jpg
bottom of page