top of page
WhatsApp Image 2020-06-01 at 12.55.04 (1

Race information

Vårt mål är att du som deltagare ska få en proffessionell och häftig upplevelse under EX Swimrun. Som en del av den ambitionen har vi därför samlat de frågor vi tror du kan ha nedan. Den här sidan kommer uppdateras löpande fram till loppet. 

Starttid EX Long & Short

Starttiden för EX är kl 12.00 och sker som masstart för Short och jaktstart för Long. Första start är Short sen startar Long direkt efter. Mao kommer starter ske mellan 12.00-13.30. Obligatoriskt Race Meeting 11.45 på plats vid Edsvik.

 

Startid ARK Supersprint 

Första heat startar 12.00. Obligatoriskt Race Meeting 11.45 på plats vid Edsvik.

Time Trials till ARK Supersprint

Time trial är öppen mellan 10-11.30 samma dag som ARK Supersprint. Anmälan görs via hemsidan och innebär 1 försök / anmälan. Tiden registreras automatiskt och om den räcker till plats är det obligatoriskt Race Meeting 11.45 vid Edsvik. Kostnad 95kr/försök.

Start och mål

Start och mål för samtliga EX-lopp sker vid otroligt vackra Edsvik i Sollentuna. Adress: Landsnoravägen 42, 19157 Sollentuna.

Toalleter vid start/mål

Vid start/mål området kommer det finnas ett antal toaletter. Som alltid blir belastning hög vissa tider så vi rekomenderar att du är ute i god tid om du blir nödig. Fler toaletter finns vid Medley Sport- och Simhall ca 250m bort.

Dusch och bastu efter loppet

Genom vår partner Medley Sim- och Sporthall kan vi erbjuda alla deltagare en varm dusch och bastu efter loppet. Visa bara upp din nummerlapp så är det kostnadsfritt.

Ta sig till EX Swimrun med bil

Med bil kör du helt enkelt bara till Landsnoravägen 42 där det finns gott om parkeringsplatser. Skulle det vara fullt där, finns det parkeringar på andra sidan vägen vid Sollentuna Sim- och Sporthall samt Rudbecks Gymnasium.

Ta sig till EX Swimrun kommunalt

Närmaste busshållplats heter Edsvik och från den tar det ca 5 minuter att promenera genom Edsbergsparken förbi Edsbergs slott till start/mål. Kommer du från Stockholm City tar du bara pendeltåget till Sollentuna Centrum och därifrån buss till Edsvik eller en promenad på ca 15 minuter. 

Om du vill bo över eller äta i närheten av loppen? 

Vi har samlat all information om boende- och mattips på en egen sida här.

Lämna in väska

Det kommer finnas enklare väskinlämning vid start/mål. Vi tar inte ansvar för värdesaker och din väska kommer ligga utomhus så se till så att den tål regn. Genom vår partner Medley Sim- och Sporthall kan du lämna in väska i ett låst skåp utan kostnad mot uppvisande av nummerlapp.

Värdesaker

Vi har ingen säker inlämning av värdesaker vid arenan. Däremot kan du lämna in värdesaker i ett låst skåp hos vår partner Medley mot uppvisande av nummerlapp.

Checka in och hämta ut nummerlapp

Du checkar in och hämtar ut nummerlapp vid start/mål. Kom i tid och räkna med att det kan bli lite kö vid incheckningen. I startkuvertet kommer det finnas bib, badmössa och annan viktig information.

Hur långt är EX banorna?

EX Long är 24km lång fördelat påm 19km löpning och 5km simning. EX Short är 14km fördelat på 11km löpning och 3km simning. Läs mer under banan.

Hur bestäms seedningen till jaktstarten?

Vi kommer göra vårt bästa att få till en riktigt bra seedning inför jaktstarten. När du anmäler dig anger du info om senaste loppet och placering vilket hjälper oss seeda. Dessutom känner vi väldigt många inom Swimrunvärlden och kan på så sätt också få en bra känsla för lagets förväntade placering. 

Hur går jaktstarten till?

Vi kommer släppa iväg lagen med ett par minuters mellanrum från Starten vid Edsvik. Det är ditt ansvar att befinna dig vid startfållan i god tid inför din start. Vår speaker kommer ropa upp lag som ska vara redo och ställa sig i kö.

Vätska och energi under loppet

Det kommer finnas 4 tillfällen att få lite extra energi längs med banan varav Sätra Äng passeras vid två tillfällen. Vid stationerna kommer det finnas vatten, energidryck samt ätbar energi.

Muggar på banan

Vi kommer ha Svanenmärkta pappersmuggar vid vätskestationerna men uppmuntrar alla att ta med egna muggar för att spara miljön.

Säkerhet under loppet

Under loppet kommer det finnas mängder av funktionärer, både på land och vatten. På land kommer funktionärer bemanna i- eller urgångar vid simningarna. På vattnet kommer flertalet funktionärer finnas i samband med simningarna. Men i slutändan är det du som är ytterst ansvarig för din partner och medtävlande.

Vi rekomenderar starkt solo-deltagare att ha en s.k. safe swimmer boj med sig under loppet men har det inte som ett krav för att få starta. Vi jobbar på att kunna låna ut bojar vid start/mål om man inte har med sig en egen.

Får man vara fler än 2 i ett lag?

Nej, i EX Swimrun deltar man antingen som ett lag med 2 personer, solo eller Cani-Swimrunlag

Vilken typ av terräng springer man i?

Terrängen är en blandning av väl preparerade grusstigar (ca 50%), trail full med stenar och rötter (ca 20%), på vissa delar nästan helt obanad terräng (15%) och lite asfalt (15%).

Hur märks banan upp?

På alla löpsträckor kommer vägen vara uppmärkt med orangea s.k. enduropilar. I samband med övergången till simsträcka kommer även extra gul markeringar finnas samt i de flesta fall en funktionär som visar vägen.

Simsträckorna kommer vara uppmärkta med en beachflagga vid uppgång ur vattnet. På några av de längre simsträckorna kommer även en boj alternativt flytande beachflaggor visa vägen. Ingen simsträcka är längre än att man lätt ser målet.

Vilken vattentemperatur kan man räkna med?

En "vanlig" vår ligger temperaturen i Edsviken mellan ca 15-17 grader men kan blå både 3-5 grader varmare och kallare.

I vilka klasser kan man delta?
Som lag kan man delta i herr-, dam- och mixklass. Som solo i herr eller dam. Som cani-swimrun finns bara en klass.

Får man dyka ned i vattnet?
Det är absolut förbjudet att dyka ned i vattnet med huvudet först. Däremot får man hoppa med fötterna före och på avslutande Base Jump även försöka få stilpoäng!

Vad är Falkberget Base Jump?

Hoppet som är starten på sista simningen är ca 6m högt och sker från en klippa längst ut på Falkberget. Vi har säkerhetsställt att det är riskfritt att hoppa på platsen och en "avsatts" kommer vara monterad för extra säkerhet. Viktigt att samtliga deltagare innan hoppet säkrar dolme, paddlar, glasögon mm så inget går förlorat i vattnet. Skulle så ske får man simma sista sträckan utan helt enkelt. Vid Base Jump kommer fotografer föreviga hoppen i fantastiska bilder som ett minne från EX Swimrun.

Måste man hoppa från Falkberget Base Jump?

Nej, självklart inte. För de som inte vill hoppa finns en enklare väg ner i vattnet där man kan gå i strax till vänster om hoppet. På så sätt kan alla ta sig i vattnet på bästa sätt.

Får man tillbaka startavgiften vid sjukdom eller liknande?
Nej. Vi rekomenderar alla deltagare att teckna en försäkring som t.ex. Startklar från Folksam.

Hur sker tidtagningen?

Tidtagningen sker genom Raceid appen. Vid mellantider och målgång "checkas" laget av genom nummer på biben, därför är det viktigt att ert nummer är väl synligt framifrån.

Kan man följa loppet längs med banan?

Absolut. Du kan ta dig med bil eller cykel till nästan alla sträckor. Vi kan tipsa om följande platser som är extra enkla att ta sig till. Bergendal Kursgård, Sätra Äng, Ulriksdals Slott, Stocksundsbron och Tegelhagens båtklubb. 

Kommer det gå att följa loppet online?

Supersprinten kommer livesändas i våra sociala medier. EX loppen kommer ej sändas live och kan bara följas live på plats eller som deltagare.

Får man medalj?

Ja, samtliga deltagare kommer få medalj eller något annat hemligt vid genomfört lopp. 

bottom of page