top of page
2022-07-06 10.58.08.jpg
Supersafari toppen

EX Safari Tour Info

Tanken med detta äventyr är att allt ska ingå och du som deltagare ska kunna njuta av många häftiga timmar i skärgården tillsammans med andra. 

Nivå på deltagare

Kravet på dig som Swimrun-deltagare är att du är en medelstark till stark simmare, då vi kommer nå en SWIFA på minst 30-35% och 4000-6000m simning per dag med endast korta löpningar. Du bör absolut kunna simma 1-2km rakt av i havet och hålla igång i ett lagom grupptempo i minst 4 timmar. Vi kommer hjälpas åt och dra men kan tyvärr inte ta med nybörjare eller svagare simmare. Hör gärna av dig om du har frågor innan du anmäler dig.

Som kajakpaddlare är det bra om du har tidigare erfarenhet av att paddla, men inget krav. Vi kommer använda oss av dubbelkajaker och paren kan hjälpas åt. Du bör dock vara sjövan och kunne paddla i minst 4 timmar i hyffsat lugnt tempo.

Utrustning att ta med

En mer exakt packlista kommer närmare äventyret men varje deltagare kommer behöva ha med Swimrun-utrustning, kläder för kajakpaddling och egen energi. Mat, dryck, kajaker och allt annat ingår.

Schemat för turen

Nedan är ett ungefärligt schema på hur det kommer se ut.

08.00 Samling i Stavsnäs -uppdelning i grupper, packa kajakerna.

09.00 Etapp 1 - första passet med Swimrun och kajak till Check Point 1.

13:00 Lunch - lunch på Östra Vidskär och växling av grupperna.

14:00 Etapp 2 - andra passet till Check Point 2.

18:00 Middag - middag och häng på Bullerö Vandrarhem i yttersta skärgården.

07.00 Frukost - frukost och planering av etapp 3 och 4.

08.00 Etapp 3 - pass 3 med mål Check Point 3

12:00 Lunch - lunch i Solvik på Nämndö Krog och växling inför sista etappen

13:00 Etapp 4 - pass 4 längs med delar av ÖtillÖ banan baklänges.

17:00 målgång - målgång i Stavsnäs med middag på Stavsnäs Hamnkrog.

Vad kostar äventyret?

Som ni förstår innebär ett äventyr som detta en hel del kostnader i form av hyra av kajaker, båttransporter, mat, dryck, säkerhet mm. Men jag gör inte detta för att tjäna pengar utan för att uppleva ett otroligt unikt äventyr tillsammans med er. Därför kommer priset baseras på självkostnadspris med lite marginal för oväntade kostnder. Det blir lite mer än de flesta vanliga Swimrun-lopp, men du får å andra sidan 36 timmar av den mest exotiska Swimrun man kan få i den helt unika miljö sporten skapades.

Antal platser: max 12 atleter

Pris: 3500kr/person

Anmälan öppnar 1/4 och kontakta mig via knappen nedan för mer info. 

RM2.jpg

Om arrangören Nicholas Roman

Jag är äventyrsmotionär med en passion för Swimrun och har kört bl.a. Rockman x 2, ÖtillÖ WC, Koster Swimrun x 4 och är även arrangör av EX Swimrun och ARK Supersprint. 

Jag är sommarboende på Runmarö hela mitt liv och har utforskat stora delar av skärgården sedan barnsben med båt, jolle, kajak och skridskor. Sommartid blir de mycket Swimrun och framförallt det jag kallar Swimrun Safari i ytterskärgården där fokus ligger på naturupplevelse och äventyr. Till detta äventyr har jag rekat stora delar och tillsammans med lokala kontakter vill jag erbjuda detta unika upplägg till fler som vill dela äventyret med mig.

bottom of page